Dél-afrikai körút 2. - Garden Route

Dél-afrikai Köztársaság Knysna

Ott-tartózkodás ideje: 2004. feb. 02.  - 2004. feb. 24. (22 nap)

1 hozzászólás I 4 455 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. máj. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!

Cimkék: Dél-Afrika  Garden  gőzmozdony  Knysna  Route  Storms  tengerpart 

Az egyik helyi fapados céggel, a kulula-val (www.kulula.com), repültünk Johannesburgból Georgeba, ahonnan autóval mentünk tovább Knysna városába.
Knysna ideális táborhely a déli part mentén több száz kilométer hosszan húzódó Garden Route bejárásához. A Garden Route hatalmas erdőit rengeteg folyó, kisebb-nagyobb tó szabdalja fel - gyönyörű a táj - , de legtöbben a remek strandok miatt keresik fel.
Mi nagyjából minden második napon mentünk egy nagyobb kirándulásra, a többi napot a parton töltöttük. Végigmentünk a Storms River torkolatának függőhídján, megnéztünk az 1928 óta üzemelő gőzmozdonyt, a Outeniqua Choo-Tjoet, találkoztunk rengeteg delfinnel és fókával - bálnát sajnos nem láttunk pedig az volt a cél -, de voltunk például a Monkeyland nevű majom menhelyen is. A környék rengeteg programra ad lehetőséget, autóra azonban szükség van ezek kihasználásához.
Knysna és környéke egyedülállóan biztonságos helynek számít Dél-Afrikában, kellemes meglepetés volt a biztonsági rácsok és szögesdrót kerítések viszonylag alacsony száma. Itt a több száz magánszállás egyikén laktunk - http://www.islandhouse.co.za/ - csak jót tudok róla mondani, remek helyen van, tiszta és kényelmes, a tulaj pedig nagyon segítőkész. A helyi éttermek árai tűrhetők voltak, a koktélok olcsók, ennek ellenére a vacsorát többször tengerparti piknikezés formájában oldottuk meg.
Az itt töltött kilenc nap programját és hangulatát nem tudom egy ilyen rövid beszámolóban visszaadni, számomra ez volt a nyaralás egyik csúcspontja.
Innen Fokvárosba mentünk tovább, ahol ismét meglepően gazdag élővilággal találkoztunk.
Értékeld az élménybeszámolót!
5 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
szilagyizsoltne - 2008.05.15. 08:43

szeretnék érdeklődni érdemes e előre autó bérléssel foglalkozni vagy inkább ott megérkezést követően .mert mi tavaly peruba előre lefoglaltuk ithonról az autót


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina