Ádvent Bécsben

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2008. nov. 29.  - 2008. nov. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 521 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. feb. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója
A 2 napos bécsi kirándulásra vonattal mentünk, ami reggel 7.10-kor indult, és egy kis késéssel fél 11-kor ért Bécsbe. A szállodánk a Hotel Cryston volt, hamar megtaláltuk, és kedvesek voltak, mert a szobákat is elfoglalhattuk korán.
Az Operánál kezdtünk, majd a Kärntner Straßén végigsétálva jutottunk el a Stephansdomig. Megnéztük kívül-belül, majd felsétáltunk a legmagasabb toronyba. 343 lépcső, szerencsére nem jöttek sokan szembe a szűk lépcsőkön (Vajon miért? :).
Tovább sétálgattunk az óvárosban, majd beültünk ebédelni a Reinthaler's Beisl nevű söröző/étterembe. Nagyon finom volt minden, és bécsi viszonylatban nem volt drága.
Mire kijöttünk besötétedett, nagyon látványos a karácsonyi világítás. A mellékelt képek is mutatják. Séta közben a Freyungon kötöttünk ki, ott is volt egy adventi vásár. Itt kezdtünk el forraltborozni. És mentünk tovább a Rathaushoz. A hangulat nagyon jó, tele volt már akkor november végén emberekkel. Forralt borra, és Wurstra vágytunk csak, a különböző giccsek és drága holmik nem vonzottak.
2-3 óra után a Hofburg felé vettük az irányt, éjszakai fényben fotózgattuk a Reitschulét is. A Michaeler Platzon a templomot is megnéztük, majd egy utolsó kávé után éjfélre már a szállodában is voltunk. :)
A reggeli nagyon finom volt, utána kimentünk Schönbrunnba, ott is volt vásár is. A Hundertwasser-házat is megnéztük, és a Belvederét is. Tavasszal vagy nyáron is el kell jönnünk, ez utóbbiakat érdemes megnézni részletesebben.
Nagyon szép Bécs, kicsit sok az ember, de egyszer látni kell a Rathaus előtti vásárt a kivilágítással együtt.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.1 (11 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina