Advent Bécsben meglepetésekkel

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2007. dec. 08.  - 2007. dec. 09. (1 nap)

2 hozzászólás I 6 442 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: advent  Ausztria  Bécs  kastély  Schönbrunn 

Már írtam egy 2006-os beszámolót Advent Bécsben címmel. Azzal, hogy a következő évi adventezésemről is írok, az a nem titkolt szándékom, hogy bemutassam, hogyan fokozhatja egy utazási iroda az utazás élményét pusztán kedvességgel és odafigyeléssel. Ez lehet reklámnak fog tűnni, ezért már az elején elmondom, hogy semmilyen érdek nem fűz ehhez az utazási irodához, sem rokoni, sem üzleti kapcsolatban nem állok velük.

Mivel az előző adventezés egy nagy rohanásra sikeredett, ezért ebben az évben szándékosan egy két napos utazást néztem ki. A Nyírség Utazási Iroda ajánlata tetszett meg. Ez egy nyíregyházi iroda, de útjaikhoz több városban is ingyenesen lehet csatlakozni. Felszálláskor mindenkit egy kis csoki Mikulás várt a székén. Határátlépés után, az első pihenőnél ért minket az első meglepetés. Amikor visszatértünk a buszhoz, a busz mellett megterített asztal várt ránk. Az asztal körül egy Mikulás, egy Krampusz és egy Hótündér kínált minket meleg teával, borral, pálinkával, pogácsával.

A bécsi városnézés alatt megtekintettük a legfontosabb látnivalókat. A Hofburgnál kezdtünk. A karácsonyi díszbe öltöztetett utcákon keresztül eljutottunk a Stephansdom-hoz. Mellette fiákerek várták utasaikat. A Graben gyönyörű fényben úszott már kora délután. Mire a városházához értünk már besötétedett, csodálatos kivilágításban várt ránk.

Szállásunk Sopronban volt, onnan indultunk másnap az újabb látnivalók felfedezésére. A határt átlépve máris pihenőt tartottunk. Még korainak találtam, hiszen épp, hogy elindultunk, de azért mi is leszálltunk a buszról. A „terülj, terülj asztalkám” ismét előkerült. Készült a jó meleg tea, ismét elindult kínáló körútjára a bor és a pálinka. Az asztalon ünnepi terítő, rajta bejgli és pogácsa. Nini, két torta is díszeleg ott! Utaskísérő hölgyünk az asztal köré gyűjtötte a kis csapatot, majd felsorolt pár nevet (köztük az enyémet) azokét, akik decemberben ünneplik születésnapjukat, és hangos Happy birthday mellett minden ünnepeltnek átnyújtott egy saját készítésű Mikulás figurát. Én ezt annyira kedves gesztusnak találtam, nem is gondoltam volna, hogy az asztalon lévő torta részben nekem szól, és hogy a születésnapom előtt egy nappal már fel is leszek köszöntve, ráadásul ilyen kedves és szinte családias keretek között. Utána azok következtek, akik decemberben ünneplik a névnapjukat, ők szintén kaptak egy-egy kis emléket ajándékba.

Utunk Schönbrunnba vezetett, ahol már le volt foglalva az időpont és végre láthattam belülről is a kastélyt, amire már nagyon vágytam.

Délután szabadprogram keretében mindenki mehetett amerre akart. Mi a városháza előtti vásárba tértünk vissza, vásároltunk egy kis adventi emléket, sétáltunk egyet a parlament körül, majd a buszra ülve elindultunk hazafelé.

Magyarországra érve már meg sem lepődtem, hogy a buszról leszállva azonnal kezdődött az asztal előkészítése, előkerült az adventi mécses, forrt a tea … Aztán a „terülj, terülj asztalkám” ismét újított, most szalonna, kolbász, hagyma és paprika kerültek rá. Finom sütemények, jó hangulat, ismerkedés az utastársakkal, és azt hiszem mindenki jókedvvel szállt vissza a buszra. Utaskísérőnk a busz lámpáit lekapcsolta, meggyújtott egy gyertyát és elmondott nekünk egy meghitt karácsonyi verset. Minden utasnak átadott egy fenyőágat, rajta egy karácsonyi dísszel és így kívánt nekünk az utazási iroda nevében békés, boldog ünnepeket.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
8.2 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zebrina - 2009.12.11. 18:16

Szia kalled!
Igazad van, így is lehet. Nem lesznek gondjaik, ha ilyen ügyesen szervezik az útjaikat.

iadanyne - 2009.10.07. 08:58

Nagyon szépen írtál, nagyon jó élmény lehetett. Az irodát is dicséret illeti, ennyi pluszt adni!Üdv: Ica


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina