Adventi fotózás Bécsben

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2010. dec. 11.  - 2010. dec. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 6 614 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. dec. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Delawer Beszámolója

Cimkék: advent  bécs 

Körülbelül 2-3 hónappal ezelőtt lehetett, hogy megnéztem egy adventi képet Bécsről és rögtön éreztem, nekem ezt látnom kell!
Rövid kis tanakodás után az egyik bécsi utaztatásokkal foglalkozó weboldalon le is foglaltam az utat (http://adventbecsben.hu/utazas,advent-becsben-2-napos-programvaltozat,489,.html), mely a Millenium utazási iroda szervezésében történ.

A netes rendelés rendben ment, az iroda részéről semmilyen kifogásolható dolgot nem tapasztaltam (pedig csináltam egy pici kavarást az időpont miatt :) )

Az utazás busszal történt, reggel 7-kor indultunk és a határ előtti mosoni pihenőhely majd 1 órás ácsorgása után kb. 11-kor értünk Bécs belvárosába, az I. kerületbe (metróval a Stephansplatz környékére lehet a leginkább szűkíteni ezt a kört, ahol a körutazásunk volt)

Mint említettem én a város hangulatáért, a fotózásért mentem ki elsősorban, s ebben sajnos a programok néha akadályoztak, de így azért könnyebb volt a helyismeret hiányában eljutni olyan helyekre, mint a Parlament, a Schönbrunn-i kastély.

Az időjárás sajnos nem kedvezett nagyon, erősen fújt a szél és az eső is megtámogatta ezt az érzést, így néha alig vártuk, hogy valami fedett helyre jussunk.
Mégis, dacolva az időjárás viszontagságaival a "kötelező" programok után eljutottunk a városháza előtti adventi vásárba, ahol a pesti vásárhoz hasonlóan rengeteg apróság, csecse-becse mellett rengeteg finom falat is vár az emberre.

Azt sajnos tudni kell, hogy még akkor is drága a vásár, ha erre valahol felkészültünk. :)
Mi pl. megkóstoltuk a bécsi virslis hot-dog-ot 3.50 euróért, bár nagyon jól esett a fagyos hidegben.
Folytattuk a sétát és rengeteg szép dolgot sikerült fotózni, de igyekezni is kellett, hogy a megbeszélt időre visszaérjünk a buszhoz, s így az éjszakai képekről ekkor majdnem lemondtam, hiszen a szálló jóval kijjebb volt, mintsem, hogy a visszaút egy pár perces sétával megoldható lett volna.

A szálló egy 3 csillagos kis hotel volt, a Hillinger, de kellemesen csalódtam, mert nagyon kedvesek voltak, a szoba tiszta, rendezett.
Kérésünkre megadták, miképp juthatunk vissza a városba egyszerűen és 7 után nekiláttunk ismét felfedezni Bécset!

A szálló elől indult a 26-os villamos, mely a pesti viszonyokat ismerve hihetetlenül tiszta, és meleg volt. Csak egyik oldalon vannak ajtók (valahogy képesek voltak megoldani ezek az osztrákok...:) )
A Kagran megállónál átszálltunk az U1 jelű metróra és onnan a Stephansplatz-ig mentünk.

Kiléptünk a belvárosba. Hideg volt sajnos továbbra is és a szél sem segített ezen.
A fények csodásak, sajnálattal kell mondjam, hogy a pesti kivilágítás nincs ilyen díszes, pedig nem is a Mariahifler-en sétáltunk :)

A városban több náció is sétálgatott, vegyesen lehetett hallani német, szláv, spanyol és persze magyar szavakat.
Többnyire persze a fiatalabb korosztály képviselte magát, de jól öltözötteknek tűntek az emberek, szinte fürödtünk a bécsi fényekben.

A tömeg ellenére nem volt fojtogató nyomorgás, a széles utcákon elfértek egymás mellett az emberek. Persze a hideg és a néha elinduló eső is segített oszlatni a népet.

Rengeteg rendőri autó, rendőr volt az utcákon, ami nyugtató érzéssel töltött el, nem féltem annyira az esetleges zsebtolvajoktól (erre felhívták a figyelmünket)

Igyekeztünk minél több helyet lefotózni, de sajnos az időjárás győzött és 10 után elindultunk a szálló felé.

Másnap reggel egy nyugis reggeli után elindultunk a program szerint a Hundertwasser-házakat megnézni, majd KunstHausWien-be (ez egy modern művész alkotásait felvonultató kis múzeum, melyet bevallom én nem élveztem), így gyorsan eljöttünk onnan és a maradék majd 3/4 órát inkább a mellette lévő kis kávéházban töltöttük, ahol nagyon finom csokis-meggyes pitét kértem.

Az utazás utolsó pontja előtt még elugrottunk a Kahlenberg-kilátó-hoz, de sajnos ez valóban csak ugrás volt, a busz motorja még le sem állt, és már mentünk is vissza.
A Schönbrunn-i kastély maradt a látogatás végére, mely szigorú belépési ideje miatt kötött idővel lehetett csak megnézni.
A belépési idő kezdetéig a kastély előtti vásárban nézhettünk szét, ismét kihasználva a lehetőséget elővettem a gépet és fotózni kezdtem. Csodálatos volt az a nyugalom és kedvesség, ami a tömeget uralta és a kórus állandóan zengő dallama is kellemes volt, pedig szegények a szabad ég alatt áztak végig.
Jellemzően a kajáldák előtt volt a legnagyobb a sor, de a szebb ajándékok előtt is hosszan álldogáltak az emberek.

A kastélyban egy kis várakozás után mindenki kapott egy audio guide-ot, aminek a segítségével magyar nyelven hallgathattuk végig a számozott termekre, szobákra vonatkozó információkat.
Nagyon kellemes volt, talán csak egyedül az egyik teremben hangos távol-keleti utaskísérő magyarázata zavart, de sikerült hamarabb továbbmennünk, így magunk mögött hagyhattuk őket.

Összességében Bécs egy gyönyörű város, tiszta, rendezett és ismerve a pesti környezetet, kicsit szégyenkezve értünk vissza este 9 környékén.

Jó lenne ezt a várost mondjuk a tavaszi színeiben is látni!
Értékeld az élménybeszámolót!
8.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina