Csodás Dunakanyar

Magyarország Visegrád

Ott-tartózkodás ideje: 2011. ápr. 19.  - 2011. ápr. 22. (3 nap)

0 hozzászólás I 2 170 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. ápr. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar dominjoli Beszámolója

Cimkék: Hotel  Silvanus 

. Visegrád.

Éltem a lehetőséggel, és megpályáztam egy Hotel Silvanus 3 éjszakás üdülési lehetőséget, jó előre –gondolva, férjem közeledő 70. születésnapi ajándékára-.
A beváltást áprilisra terveztük, hogy jobb lesz az idő, és valóban.
Április 19-én érkeztünk meg a szállodába, hová a szobafoglalás időben megtörtént.
Utunk a Duna-kanyarba, lassú volt szgk-val, de nem bántam, mert figyelmet szentelhettem a pilisi falvaknak.
Szentendre, most is lenyűgözött, szűk utcácskáival, öreg házikóival.
Imádni való fekvésével.
Visegrádon nem találtunk rá egyből, a Silvanushoz vezető útra, de lehet elkerülte figyelmünket-ami nem jellemző-az irányító 2. tábla.
Felérve, a hegyre, meglepődtünk mekkora volt az úton a forgalom, autóbuszos kirándulókat hoztak fel, a különböző utazási szolgáltatók. A Mogyoróhegyi pihenőig.
Mi tovább haladtunk, még két kanyart, és nyitott sorompónál behajtottunk a szállodához.
A szálloda bejárata a-lépcső- olyan magason van, hogy bizony akrobatikus mutatványt tehettem, a felkapaszkodáshoz./megjegyzem kissé mozgáskorlátozott vagyok/.
A recepción kedves figyelmes fogadás, és eligazítás várt.
III. emeleti szobánk –rendelésre- a Duna kanyar felé nézett. Az időjárás kegyes volt hozzánk, és csodás napsütésben gyönyörködve, hajoltunk ki az erkélyen., ahol kerestük a könyöklési lehetőséget, a tavalyi elhalt virágcsonkokat tartalmazó ládák között. Most ezzel mit sem törődve, ámultuk a kilátást.
Megfordulva a teraszon műanyag asztal 2 db székkel. Az asztalon, a tavalyi italos poharak nyomai éktelenkedtek, nem volt hangulatunk a bárból semmit kivenni, leülni sem próbálkoztunk.
Kipakoltunk, ebédidőre járt az óra. Elindultunk terepszemlére, az étlapon nem találtam kedvemre való fogást,- autóba ültünk, és felhajtottunk a Nagyvillám étterméhez. Figyelemre méltó az étterem berendezése, ízléses színek, jó hangulat.
Gyönyörű kilátás, figyelmes vendégfogadás, és a bőséget kínáló étlapról gyors kiszolgálásban részesültünk.
Visszahajtva, a kocsinak parkolót keresve, meglepődtünk, hogy az anyaföld burkolatú a parkoló. A teraszon építő munkások dolgoztak, medence építése folyt.
A Wellnesst elragadónak találtuk, tisztaság, és kényelem. Naponta friss törülközőket kaptunk.
Estére a teraszon állva gyönyörködtünk, a szépséges panorámába, ebéddel annyira elteltünk, hogy a vacsora eszünkbe sem jutott.

Ágyunkon nem voltak kispárnák, és a nagy is nem valami jó minőségű, így sokat forgolódva, többször felébredve, telt az éjszaka.
Reggel a férjem rátalált a ugyanolyan rossz töltésű,kispárnákra, bosszankodtunk, hogy előző este nem kutakodtunk kicsit.
Svédasztalos reggeli, mind választékban, mind mennyiségben bőséges vala.
A pincérek udvariasak, gyorsak, kedvesek.
A kávét, mi szeretjük nem az ebédlő asztalnál fogyasztani, átültünk a halba, és várakoztunk, a kiszolgálásra. Majd a portán megkérdeztem, lehetséges kávézni? Természetesen megkaptuk a nagyon finom kávét, és pohár víz - ritkán szolgálják fel- kíséretében.
Ma Visegrád felfedezésére indultunk, annál is inkább, mert a recepción csak Népszabadság állt a vendégek olvasására, és kérdésünkre a CBA áruházban kapható médiára hívták fel figyelmünket.
Ezúttal megengedtem magamnak, hogy rákérdezzek a nem akadálymentes bejáratra, - Tekintve, hogy érdekelt vagyok sorstársaim nevében is.- A zuhanyfüggöny cserére, - mivel penészes-, valamint a teraszon törött hátú műanyagszékre. Ezekre azonnal sort is kerítettek, nem számolva azzal, hogy férjem éppen pihent.
Kedvesen felvilágosítottak, hogy rámpa felépítése van beütemezve- addig szíves elnézést. De hol leszek én már akkor?!!
Viszont megnézhettem az akadálymentesre alakított lakosztályt.
Tekintve, hogy építkezés folyik a szálloda körül, talán fordíthattak volna a sorrenden, mert ha megengedheti magának egy mozgássérült, hogy itt lakosztályba töltsön pár napot, hogy jut be az épületbe?
Az áruházba tartva, ajándékvásárlás közben a Mogyoróhegyi pihenőnél, ott hagytam szemüvegem az egyik ajándék boltban, ezt csak estére vettem észre.
Délután Wellness! Jakuzzit nagyon élvezetesnek találtuk, de időnként a gyermekek rendesen taposták a vendégek tyúkszemét, teljes együtt érzéssel.
Az időjárás megengedte volna, hogy napozzunk, de a mindent belepő por, élvezhetetlené tette.
Este bő választékú svédasztalos vacsora, és a teraszon, elfogyasztott borocska tette kellemesé, a kilátásban gyönyörködve a nap befejezését.
Harmadnap gyalog túra a várba! Férjem segítő, óvó karjaival, sikeresen végigjártuk, és élveztük a várbeli kiállításokat. Bizony a segítségre nagy szükség volt, mert –ki tudja miért!?!- a lépcsők melletti fogódzó két lépcsőfokkal előbb fejeződik be, mint feltétlen szükség lenne. Őszintén mondom felháborító!
Az ajándékboltban visszakaptam szemüvegemet, nagy hálálkodások közepette konstatáltam a becsületességet.
Letelt - sajnos!- a víkendünk. Kijelentkezés után döbbenten ismertük fel porlepte autónkat.
A kis hiányosságoktól eltekintve nagyon jól éreztük magunkat, hiszen a hotel dolgozóinak kedvessége feledtette velünk, az adódott kis bosszúságokat.
Bár megjegyezni kívánom, hogy kedvezményesebb áron is szolgálhatna a Hotel, ebben az építkezéssel zavarta időszakban.
Egyéb igazán érdemleges látnivalókat idén újra nem kerestünk fel, mivel már többször volt alkalmunk látni, de mindenki figyelmébe ajánlom,a reneszanszkastély,és a kiállitások megtekintését.
Értékeld az élménybeszámolót!
5 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Magyar  Română  Slovenčina