Egy biciklis sziget

Seychelle-szigetek La Digue Island

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 05.  - 2019. júl. 10. (5 nap)

0 hozzászólás I 181 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. márc. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar joogy Beszámolója

Cimkék: Gránitszikla Gondvána regézene tengerjárás 

LA DIGUE
Korábbi ottlétünk során a legbájosabb szigetnek tartottam. Utazásunk során még csacsi fogat várja a bőröndös turistát és gyalog vagy bérelt biciklivel lehet csalinkázni ezen a kisméretű szigeten. Ide nem jön repülő, mert sziklákkal telitett, így létezhetetlen kifutópályát készíteni. Ferryboat-tal azonban félóra alatt elérhető Praslin szigetéről. Szállásunk kreolosan egyszerű, de nagyon hangulatos volt. A háziak a szállás mellett egy boltot is üzemeltettek, ami helyben volt a reggelinkhez. Mindenhol welcome drinkkel fogadtak bennünket, ami kókusztej a kókusz dióból szívószállal vagy papaya juice, ami utánozhatatlan és nagyon finom. A bicikliket házhoz hozzák a helyiek, amit napokig használhatunk igen kedvező áron.
A sziget déli csücskén vagy az egyetlen strandjuk, amely fizetős, de megéri hiszen itt vannak a híres sziklák, amelyek a Gondvána-ősföld maradványai. Hatalmas gránit tömböket kell elképzelni, amit a 90-100 cm-es tengerjárás koptat és gömbölyít. A strandon az apró öblök bármelyikében lehet fürödni. A szinte legutolsó öbölben a helyi fiatalok egy bambuszból és fából eszkábált tengerparti bárt üzemeltetnek. Minden nap kézben és hűtőládákban viszik be az italokat és az elkészítendő kreol ebédet, amely nagyon finom, kiadós és teljesen megfizethető. Hangulatosan lehet elfogyasztani a kialakított tengerparti pihenőhelyen. A reggeli polipvadászatból érkező halászfiúhoz szalad le séfünk és vásárolja a szuronyról az estére feldolgozandó ízletes polipot. Szól a regé zene és a kreol fiúk rettentően szórakoztatóan szolgálják ki a turistákat. Ezen a vidéken nem szokás a turistát lehúzni vagy becsapni. A nap végén ezek a fiúk sem hagynak maguk után szemetet, mindent feldolgoznak vagy eltüntetnek, csak a fából készült bódé és ülő alkalmatosság marad másnapra a fém grillezővel.
Esti sétánál vannak hangulatos éttermek, mi egy ott élő holland tulajhoz ültünk be, aki úgy nézett ki, mint egy öreg tengerész. Mint kiderült az is volt. Beszélgettünk vele, majd arra jutottunk, mi is el tudnánk itt képzelni öreg napjainkat. Hát így tértünk vissza régi paradicsomi helyünkre Seychellesre. Persze 2020-ra is megvettük a repülőjegyünket még időben. Lányunk családjával, 11 és 7 éves unokáinkkal szerettünk volna visszatérni a paradicsomba, de a pandémia közbe szólt. A repülőjegyek árát visszakaptuk, de nem adjuk fel! 2022-ben még visszatérünk és az apróbb szigetekre is elmegyünk. Ez az egyik tervünk, a másik pedig a varázslatos India.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina