Gyakran Ismételt Kérdések


1. Hogyan tudok élménybeszámolót feltölteni?
Élménybeszámoló feltöltéséhez be kell regisztrálni, majd belépni a saját oldalra. Itt az "Új élménybeszámoló"-ra kattintva, az országot, települést kiválasztva előjön egy ablak, ahol feltölthető a beszámoló.

2. Hogyan tudok beszámolót törölni?
Élménybeszámolót törölni a saját oldalnál nem lehet, a hibabejelentőn lehet elküldeni a felhasználónév és a link megjelölésével. (A hibabejelentésnek megfelelően mi töröljük az adott beszámolót.)

3. Hogyan tudom módosítani a beszámolót?
Élménybeszámolót módosítani a saját oldalra való belépés után lehet. Az adott élménybeszámolót kiválasztva, a "Módosítani szeretném" fülre kattintva lehet változtatni a beszámolót.

4. Hogyan tudok szálláshelyet feltölteni?
A szálláshelyfeltöltéshez be kell regisztrálni, majd belépni a saját oldalra. Itt az "Új szálláshely"-re kattintva, az ország és település megadásával, felvihető a szálláshely neve.

5. Hogyan tudok képet feltölteni?
Kép, galéria feltöltéséhez be kell regisztrálni, majd belépni a saját oldalra. Itt a "Galéria feltöltése" fülre kattintva kiválaszthatod az országot, települést, majd feltöltheted képeidet. Egyszerre 8 Mbyte méretben tölthetsz fel képeket. Miután feltöltödött jöhet az újabb 8 Mbytes adag. Az egyes képeknek címet is lehet adni és címkézni is lehet.
Képeket tömörítve (zip) is feltöltheted, de ebben ez esetben is figyelj a 8 Mbytes korlátra (ha sok képed van, darabold több zip fileba).

6. Hogyan tudok képet, galériát módosítani, törölni?
Kép, galéria módosításához, törléséhez a saját oldalra való belépést követően az adott albumra kattintva megjelenik az albumhoz tartozó összes kép. Itt a címre kattintva módosítható az album címe. A képek előtt az "új kép"-re kattintva további képek tölthetők fel a galériához. Egy adott képre rákattintva törölhető, forgatható, módosítható a kép. Itt lehet címet adni a képnek, képaláírást megadni. Képeket törölni csak egyesével lehet, teljes galéria törlésére úgy van lehetőség, ha először a képeket egyenként törlöd, majd ezt követően az üres galériát.

7. Útitárskeresést hol tudok feltölteni?
Az Útitárskeresés feltöltéséhez be kell regisztrálni, majd belépni a saját oldalra. Itt az "Új útitárskereső"-re kattintva rögzítheted a dátumot és az úti célt is.

8. Mit csináljak, ha kétszer került fel a beszámolóm vagy galériám?
Ha kétszer került fel egy beszámolód és az egyiket törölni szeretnéd, küldj nekünk hibabejelentőt, ahol a felhasználónév, link megadásával mi törölni tudjuk az adott beszámolót.
Ha kétszer került fel galériád vagy küldj nekünk hibabejelentőt a felhasználónév és a link megadásával, és mi töröljük az adott galériát, vagy te is ki tudod törölni, úgy, hogy először egyesével törlöd a képeket, majd az ezt követően az üres galériát.

9. Mit tegyek ha elírást vagy rossz helyre feltöltött szálláshelyet, beszámolót találok?
Ha bármilyen elírást találsz az oldalon, vagy bármilyen észrevételed van a hibabejelentőn keresztül jelezheted nekünk, és mi kijavítjuk a hibát.

10. Mire valók a címkék, kulcsszavak?
A címkék, kulcsszavak megadása arra szolgál, hogy az oldalon való keresésnél egy adott témában könnyebben megtalálható legyen egy kép, vagy beszámoló (pl. egy Siófoki szállodát ábrázoló képnél, az alábbi kulcsszavak írhatok: Balaton,Siófok,hotel).

11. Hogyan tudok szálláshelyet értékelni?
A szálláshely értékeléshez be kell regisztrálni, majd kiválasztani az adott szálláshelyet. Itt az oldal jobb oldalán található "Szálláshely értékelése" ablaknál, az egyes szempontoknál külön-külön rákattintva a megfelelő értékre értékelhető a szálláshely. Fontos, hogy mind a négy szempont szerint értékelni kell a szálláshelyet.

12. Hogyan tudok videót feltölteni?
Videó feltöltéséhez be kell regisztrálni, majd belépni a saját oldalra. Videót csak élménybeszámolóhoz lehet feltölteni, tehát a saját oldalon ki kell választani az adott beszámolót. Ezt követően a pirossal kiemelt " Videó feltöltése" fülre kell kattintani.

13. Hogyan tudom a feltöltött fotóim sorrendjét változtatni?
A képek sorrendjének változtatásához be kell lépni a saját oldalra, és kiválasztani az adott albumot. Itt bármely képre kattintva, tetszőleges helyre áthúzva, kialakítható a kívánt sorrend. Majd a galéria elején található szürke mezőben lévő "Sorrend mentése" gombbal véglegesíthető a sorrend.

14. Hogyan működik a Toplista oldal?  
A Toplista legjobbjai közé (http://www.ongo.hu/friss) azok a képek, beszámolók vagy szálláshelyek kerülnek, amelyeket legalább három felhasználó már értékelt.   

15. Mi az a követés?  
A megújult Ongon lehetőség van, hogy számodra érdekes emberek aktivitását figyelemmel kísérd. Nincs más dolgod, mint az adott felhasználó adatlapján a követésre kattintani és máris láthatod beszámolóit, képeit és minden megmozdulását a saját oldaladon. Amennyiben nem akarod az adott felhasználót követni, akkor az adatlapján kattints a "nem követem" gombra.  

16. Hogyan tudok regisztrálni?  
Regisztrálni a címlapon elhelyezett "regisztrálok" linkre kattintva tudsz.
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo